ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Τοποθεσία Μας

Το George & Irene Hotel βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο ακριβώς απέναντι από την πόλη της Ίου. Ως εκ τούτου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια ήσυχη διαμονή μακριά από τα πλήθη. Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος ωστόσο, όπως ταβέρνες, εστιατόρια κ.λπ., απέχουν λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας.

Εάν επιλέξετε να μετακινηθείτε στο νησί της Ίου με λεωφορείο, υπάρχει στάση περίπου 200 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο μας. Εάν επιλέξετε αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, υπάρχει δημόσιος χώρος στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο της Ίου.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

350 μέτρα.

Γιαλός: 2.2 χιλιόμετρα. 

Μυλοπότας: 2 χιλιόμετρα. 

350 μέτρα.

Η Χώρα

Η πρωτεύουσα της Ίου, γνωστή και ως Χώρα (της Ίου), αποκαλείται από τους ταξιδιώτες ως «το στολίδι των Κυκλάδων». Φυσικά, αυτό το παρατσούκλι είναι δικαιολογημένο και θα καταλάβετε το γιατί, από την πρώτη σας μέρα στο νησί μας. Χτισμένη πανοραμικά σε ένα λόφο, η Χώρα διαθέτει γραφικά λευκά σοκάκια. Ένας από τους στόχους αυτής της αρχιτεκτονικής προσέγγισης ήταν η προστασία των κατοίκων από τον άνεμο και τον ήλιο, καθώς και αποτελούσε λαβύρινθο για τους πειρατές. Ανάμεσα στα σοκάκια θα βρείτε αμέτρητες ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ. Το αποκορύφωμα της πόλης της Ίου είναι φυσικά η κορυφή του λόφου. Εκεί δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας Γκρεμνιώτισσας, μαζί με τρία μικρά ξωκλήσια. Η θέα από εκεί πάνω κόβει την ανάσα. Επομένως, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε αυτό το σημείο δύο φορές, την ημέρα πριν το μεσημέρι και κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

Κοντινές Παραλίες

Το ξενοδοχείο George & Irene βρίσκεται στην Χώρα της Ίου, επομένως οι δυο κύριες παραλίες του νησιού, ο Γιαλός και ο Μυλοπότας, βρίσκονται σε ίση απόσταση από το κατάλυμα μας.

Η παραλία του Γιαλός βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και είναι πιο ήσυχη από τον Μυλοπότα. Αποτελείται από άμμο και μικρά βότσαλα σε ορισμένα σημεία. Δεδομένου ότι η παραλία προστατεύεται μέσα σε έναν κόλπο, σπάνια έχει κύματα. Ως εκ τούτου, είναι κατάλληλη για παιδιά.
Ο Μυλοπότας είναι μια από τις δημοφιλείς παραλίες των Κυκλάδων. Είναι μια μακριά και φαρδιά εντυπωσιακή λωρίδα χρυσής άμμου, και βρίσκεται νότια του ξενοδοχείου μας. Είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, κέντρα θαλάσσιων σπορ, εστιατόρια κ.λπ..